Etyek környéki programok

Etyek egyre népszerűbb a belföldi és külföldi turisták körében egyaránt. Számos érdekes látnivaló és különleges programkínálat várja az ide látogatókat évről-évre.


Látnivalók


A település központjában mindenképp érdemes megnézni a műemlékértékű Magyar-kutat és egyedülálló forrásfoglalását, az etyeki református templomot, a Kálvária-dombot és a Sarlós Boldogasszony tiszteletére emelt katolikus templomot. Kihagyhatatlan továbbá a Körpince-sor, a Kecskegödör, a Sóskúti úti pincesor, valamint az Öreghegy és Újhegy.

Az Öreghegy talán a legromantikusabb része Etyeknek, a szép látványt nyújtó nagyobb méretű szőlőültetvényeivel, szelíd dombjaival. Érdemes bejárni, és megkóstolni a helyben készült minőségi borokat és a helyi mészkőből épült hangulatos éttermek autentikus kínálatát. Amennyiben a sok séta és kóstoló után további kalandokra vágynak, jó döntés lehet a szőlőültetvényeken túl fekvő Korda Filmpark beiktatása is.

Az Újhegy mára valóságos gasztro-sétánnyá fejlődött, mely az itt lévő pincészeteket és egyéb vendéglátóhelyeket fűzi egybe. Kockaköves utcácskáin többek között kézműves sonkákat, sajtokat, lekvárokat és borokat kínálnak a helyi termelők.

Az Etyek-Botpusztán, a Boti kápolna és az etyeki horgásztó közelében található Etyeki lovardában szeretettel várnak minden lovast és kikapcsolódni vágyót az egész évben zajló lovastúrákra, tereplovaglásokra és osztálylovaglásokra.


Programok


2017. szeptember 2-3. – Őszi Etyeki Piknik

Hasznos linkek

Etyek Község honlapja
Etyek-Budai borvidék